Archív/ 2018/ Porota

2018 Soutěžní filmy Porota Doprovodný program

Hlavní porota

Profile image

Gerald Weber

Předseda poroty

Rodilý Vídeňan má za sebou studium historie, zeměpisu, filozofie a filmové vědy ve Vídni a Barceloně. Spoluzaložil platformu „Projektor – diskusní fórum pro film, video a nová média“. Od roku 1997 je kmenovým zaměstancem sixpackfilmu, mezinárodní distribuční a prodejní agentury rakouských krátkých a experimentálních filmů a videí. Je kurátorem mnoha filmových programů v Rakousku, pracuje pro filmové festivaly doma i v zahraničí. Příležitostně vyučuje, publikuje a uvádí filmové diskuse a workshopy v oblasti nezávislého filmu.

Profile image

Andrea Slováková

Porotkyně

Dokumentaristka, kurátorka, pedagožka, nakladatelka. Vystudovala Mediální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a Filmová studia na Filozofické fakultě UK. V letech 2003 až 2011 působila ve vedení Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava, v posledních letech jako ředitelka pro publikační činnost. Nadále pro něj dramaturgicky připravuje sekce experimentálních dokumentů.

Profile image

Katarina Gatialová

Porotkyně

Je kurátorkou, umělkyní a grafickou designérkou. Než začala pracovat jako vedoucí neaudiovizuálních sbírek v Národním filmovém archivu, měla v Národním muzeu v Praze na starosti digitalizaci, nová média a IT oddělení. Vystudovala historii umění na Filozofické fakultě Univerzity J. A. Komenského a Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě.

Profile image

Kaveh Daneshmand

Porotce

Íránský filmař žijící v Praze je zakladatelem festivalu íránských filmů v Praze, Brně a Bratislavě ÍRÁN:CI. Poslední dva roky byl zaměstnán tvorbou svého debutu Noc velryby, který podpořil Státní fond kinematografie a který je v poslední fázi výroby.

Profile image

Laurence Ripoll

Porotkyně

Narozena v roce 1975, Laurence objevuje svět filmových festivalů od raného věku díky svému otci, prezidentovi festivalu Tous Courses v Aix en Provence (Francie). Po studiích filmu v Montpellieru a Montrealu pracovala na organizaci FID v Marseille a od roku 2012 má na starosti soutěž festivalu International Film du Film d'Aubagne (Francie).

Studentská porota

The five-member student jury consists of students of Czech and international universities and colleges.


Matúš Slamka – SK, Masarykova univerzita: Ústav filmu a audiovizuální kultury
Hana Jančiová – CZ, Masarykova univerzita: Ústav filmu a audiovizuální kultury
Veronika Lőrincz – HU, Univerzita v Soproni: Grafický design
Gyöngyvér Nemes – HU, Univerzita v Soproni: Grafický design
Ayaka Tajiri – JP, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze