Pre Festival Events!

V rámci příprav na festival BRNO16 vás zveme na vzrušující předprogramový den plný krátkých filmů nominovaných na Oscara a přednášku o historii erotiky ve videohrách.

Krátké filmy na Oscara 2024

Bleskající fotaparáty, fantastické módní kreace a Dolby Theatre plný předních filmových tvůrců z Hollywoodu i celého světa, kteří v napětí čekají na otevření obálek. I letos Americká filmová akademie udělí své Oscary a to nejen v celovečerních, ale krátkometrážních kategoriích. A iShorts u toho opět nemohou chybět a přináší vám prestižní výběr všech nominovaných snímků v kategoriích nejlepší hraný a animovaný krátký film na velkém plátně. Přijďte si s námi užít oscarovou noc krátkometrážního filmu!

Více informací najdete zde.

1/10 ve 17:30

📍Velký sál

Lascivní pixely aneb letmý průnik do světa erotických videoher Karla Kališe

Erotika je s lidstvem spjatá už od prvních oplzlých kresbiček načmáraných na stěny jeskyní, takže bylo jen otázkou času, než se objeví první lechtivé (nebo i přímo pornografické) videohry. Přednáška vám představí některé milníky od prvních textových přisprostlých her, přes kontroverzní tituly na Atari 2600, připomeneme si asi nejslavnějšího herního „prasáka“ podíváme se na české příspěvky a dostaneme se do současnosti, kdy na Steamu snad najde titul milovník každého fetiše.

1/10 ve 20:00

📍 Café ART


Další zprávy