Programe, do toho!

Do toho! Stopky běží a Brněnská 16 rozhodně nepřešlapuje na místě. Dramaturgický tým pečlivě shromažďuje soutěžní snímky a postupně se rodí také nabušený doprovodný program.

Jak umění posilovalo v 60. a 70. letech? Oficiálně a neoficiálně. Jaký dopad na vaši figuru má umění monumentální, politicky angažované, a jaký nezávislé a osobně motivované? Odpovědi vám nabídne pásmo 6 filmů ze Slovenského filmového ústavu o různých podobách umění v období totality. Trochu bojového umění a odlišné estetiky si užijete v pásmu krátkých filmů z Asie. Můžete se těšit na cosplay, akční kočičky, superhrdiny v kostýmech i bez, na zlověstné auto. Tělo a duch jsou schopné různých triků! Nejen umění – ale kreativita obecně – může vyrýsovat ty správné svaly, a proto jedno pásmo věnujeme lego filmům a připraven bude také animační lego workout…vlastně workshop.

Naše sekce Česká 16 vám zatřepetá srdcem jako nejlepší cardio. V poslední době se mluví takřka o další nové vlně české kinematografie a o českých snímcích, které jsou úspěšné na světových festivalech. Netýká se to jen „prestižních“ celovečerních filmů, ale také mnohem skromnějších filmů krátkých. A čekají vás nejenom samotné snímky, ale hlavně také jejich tvůrci, se kterými budete moci diskutovat. Máte rádi vysportované bříško s pekáčem buchet? Pak doražte na pásmo, které jsme připravili ve spolupráci s příznačně pojmenovanou distribuční společností Sixpackfilm. Důležitou součástí každého uvědomělého sportování či tvoření je vytrvalost a schopnost soustředěné sebereflexe! Víme to. Proto zařadíme také retrospektivu a pásmo z filmů předchozího ročníku B16.

Zkrátka hodně umění a hodně zábavy, Kino Art se přemění v jednu velkou posilovnu.

Další zprávy